Lafage Cuvee Centenaire

€ 11,95
  •  Gratis verzending vanaf 250 euro
  •  Gratis verzending vanaf 6 flessen
  •  Vaste lage prijzen
  •  Uitgebreid assortiment
  •  Bezoek onze winkel in Rotterdam
  •  Wij verzenden dinsdag t/m zaterdag

Lafage Cuvee Centenaire

Proefnotities: Schitterende goudgele kleur met een geur van abrikozenjam, iets pruimen en gele perziken. In de smaak vol, tropisch en mondvullend met nectarines en zoete, rijpe vijgen. Romig en rond, maar toch sappig en fris.

Korte omschrijving: Vol, sappig en fris van smaak met veel tropisch fruit. Een goede combinatie met alle vis van de grill.

Serveer suggesties: Smaakt goed bij gegrilde en gebakken vis, lichte vleesgerechten, risotto en zachte kaas.

Serveer temperatuur: 10-12° C.

Druif: 80% grenache blanc, 20% roussanne.

Oppervlakte wijngaard: 180 ha.

Bodem samenstelling: kiezelbodem. Wijnhuis: Ingeklemd tussen de azuurblauwe Mediterranée en de machtige Pyreneeën, in het uiterste zuiden van Frankrijk tussen Perpignan en de kust, ligt het 15e eeuwse mas Domaine Lafage. Rondom de eeuwenoude kelders liggen niet minder dan 140 hectares wijngaarden op arme bodems van schiste en kalk. Inmiddels wordt het domein gerund door de zesde generaties vignerons: het gedreven wijnmakersechtpaar Jean-Marc en Eliane Lafage. Na veel omzwervingen over de wereld en werkzaam te zijn geweest bij diverse wijnproducenten, is Jean-Marc teruggekeerd op het ouderlijke wijnnest. Streek: Roussillon is een groot gebied in het zuid-oosten van Frankrijk. Ingesloten door de Pyreneeën en de Middellandse Zee. Vroeger kwamen hier de grote hoeveelheden eenvoudige goedkope tafelwijnen vandaan. Tegenwoordig hebben jonge veelbelovende wijnmakers ontdekt dat dit een ideaal gebied is om kwalitatief hoogstaande wijnen te kunnen maken.

More Information
Alcohol percentage 13% VOL
Inhoud 0.75 Liter
Soort Witte Wijn
Druif Overige Druiven
Land Frankrijk
Merk Lafage
Schrijf een Review
Geef Review Over:Lafage Cuvee Centenaire
Uw Rating