Lafage Fundacio

€ 16,95
  •  Gratis verzending vanaf 250 euro
  •  Gratis verzending vanaf 6 flessen
  •  Vaste lage prijzen
  •  Uitgebreid assortiment
  •  Bezoek onze winkel in Rotterdam
  •  Wij verzenden dinsdag t/m zaterdag

Lafage Fundacio 

Proefnotities:

Donker robijnrode kleur en een rijke geur van kruiden en donker fruit als bramen en kersen. De smaak is rijk, rond en zacht met iets peper, opnieuw zwart fruit en drop. De finale is lang en complex en eindigt met een frisse toets.

Korte omschrijving:

 

Serveer suggesties:

Bij rijk gekruide gerechten, stoofpotjes, vlees van de grill en gerijpte harde kaas.

Serveer temperatuur:

16-18° C.

Druif:

70% syrah, 30% grenache

Wijnhuis:

Ingeklemd tussen de azuurblauwe Mediterranée en de machtige Pyreneeën, in het uiterste zuiden van Frankrijk tussen Perpignan en de kust, ligt het 15e eeuwse mas Domaine Lafage. Rondom de eeuwenoude kelders liggen niet minder dan 140 hectares wijngaarden op arme bodems van schiste en kalk. Inmiddels wordt het domein gerund door de zesde generaties vignerons: het gedreven wijnmakersechtpaar Jean-Marc en Eliane Lafage. Na veel omzwervingen over de wereld en werkzaam te zijn geweest bij diverse wijnproducenten, is Jean-Marc teruggekeerd op het ouderlijke wijnnest.

Streek:

Roussillon is een groot gebied in het zuid-oosten van Frankrijk. Ingesloten door de Pyreneeën en de Middellandse Zee. Vroeger kwamen hier de grote hoeveelheden eenvoudige goedkope tafelwijnen vandaan. Tegenwoordig hebben jonge veelbelovende wijnmakers ontdekt dat dit een ideaal gebied is om kwalitatief hoogstaande wijnen te kunnen maken.

 

More Information
Alcohol percentage 15% VOL
Inhoud 0.75 Liter
Soort Rode Wijn
Druif Overige Druiven
Land Frankrijk
Merk Lafage
Schrijf een Review
Geef Review Over:Lafage Fundacio
Uw Rating