Out of stock

Lafage Gallica rosé

€ 12,95
  •  Gratis verzending vanaf 250 euro
  •  Gratis verzending vanaf 6 flessen
  •  Vaste lage prijzen
  •  Uitgebreid assortiment
  •  Bezoek onze winkel in Rotterdam
  •  Wij verzenden dinsdag t/m zaterdag

Lafage AC Côtes du Roussillon Gallica rosé

Proefnotities:

Extreem bleekroze kleur, gecombineerd met de rijke geur van sappig zomersfruit, voorjaarsbloemen en iets groene kruiden. De smaak is zacht, rijk en complex met veel rood fruit maar ook verfijnde milde zuren gevolgd door een lange finale waarbij het rijpe fruit de boventoon voert.

Serveer suggesties:

Terras en party wijn, bij gegrilde vis en gevogelte en frisse salades.

Druif:    

grenache gris (45%), grenache noir (45%), macabeu

Wijnhuis:

Ingeklemd tussen de azuurblauwe Mediterranée en de machtige Pyreneeën, in het uiterste zuiden van Frankrijk tussen Perpignan en de kust, ligt het 15e eeuwse mas Domaine Lafage. Rondom de eeuwenoude kelders liggen niet minder dan 140 hectares wijngaarden op arme bodems van schiste en kalk. Inmiddels wordt het domein gerund door de zesde generaties vignerons: het gedreven wijnmakersechtpaar Jean-Marc en Eliane Lafage. Na veel omzwervingen over de wereld en werkzaam te zijn geweest bij diverse wijnproducenten, is Jean-Marc teruggekeerd op het ouderlijke wijnnest.

Streek:  

Vin de Pays uit het zuiden van Frankrijk. Wijngaarden liggen rond de plaats Perpignan in de regio Roussillon. Het klimaat is Mediterraan en warm. De bodem bestaat uit zandsteen gemengd met gravel en kalkhoudende klei.

More Information
Alcohol percentage 12.5% VOL
Inhoud 0.75 Liter
Soort Rose
Druif Overige Druiven
Land Frankrijk
Merk Lafage
Schrijf een Review
Geef Review Over:Lafage Gallica rosé
Uw Rating