Lafage Muscat de Rivesaltes

€ 14,95
  •  Gratis verzending vanaf 250 euro
  •  Gratis verzending vanaf 6 flessen
  •  Vaste lage prijzen
  •  Uitgebreid assortiment
  •  Bezoek onze winkel in Rotterdam
  •  Wij verzenden dinsdag t/m zaterdag

Lafage Grain de Vignes AC Muscat de Rivesaltes 2014

Proefnotities:  Briljante, goudgele kleur. De herkenbare muskaatgeuren stuiven het glas uit: vooral druiven, rozen, gedroogde abrikoos en pruimen. Volle en rijpe smaak met veel tonen van gedroogd fruit en karamel.

Korte omschrijving:  Rijk geurend en zacht van smaak. Iets kruidig met een klein zoetje, lychees en fruitcocktail. Een lekkere dessert- of aperitiefwijn.

Serveer suggesties:  Lekker als aperitief- en dessertwijn, maar ook bij blauwschimmelkaas.

Serveer temperatuur:  10-12° C.

Druif:  90% muscat petit grain, 10% muscat d'Alexandrie.

Oppervlakte wijngaard:  180 ha. Bodem samenstelling:  leisteenbodem.

Wijnhuis:  Ingeklemd tussen de azuurblauwe Mediterranée en de machtige Pyreneeën, in het uiterste zuiden van Frankrijk tussen Perpignan en de kust, ligt het 15e eeuwse mas Domaine Lafage. Rondom de eeuwenoude kelders liggen niet minder dan 140 hectares wijngaarden op arme bodems van schiste en kalk. Inmiddels wordt het domein gerund door de zesde generaties vignerons: het gedreven wijnmakersechtpaar Jean-Marc en Eliane Lafage. Na veel omzwervingen over de wereld en werkzaam te zijn geweest bij diverse wijnproducenten, is Jean-Marc teruggekeerd op het ouderlijke wijnnest. Streek:  Rivesaltes is een uniek gebied binnen de Roussillon. Hier worden uitsluitend witte dessertwijnen gemaakt van de Muscat druif. Het ligt in het uitertste zuiden van Frankrijk aan de Middellandse Zee, net boven Perpignan.

More Information
Alcohol percentage 15% VOL
Inhoud 0.75 Liter
Soort Port en Dessert Wijn
Druif Overige Druiven
Land Frankrijk
Merk Lafage
Schrijf een Review
Geef Review Over:Lafage Muscat de Rivesaltes
Uw Rating