COOKIES
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan onze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. Bezoek je onze website? Dan ga je akkoord met onze cookies. Read more
Laurent Perrier Cuvee Rose Brut
Druif
Pinot Noir
Geur & Smaak
De Cuvée Rosé heeft een loepzuivere en
knisperfrisse geur van aardbeien, framboos en
zwarte kersen. Dezelfde rijke vruchtenaroma's
komen ook terug in de smaak en de langdurige
ronde afdronk.
Serveersuggestie
Heerlijk bij bijvoorbeeld op de huid gebakken
kabeljauw met coquille en beurre blanc.
Weetje
Uniek aan deze Rosé is dat de kleur ontstaat door
inweking van de druivenschillen, waar andere
champagnehuizen hun rosé blenden.
Tot de beroemdste Champagnes van Laurent-Perrier behoort zonder twijfel de Cuvée Rosé Brut. Deze wijn wordt onder wijnliefhebbers vooral geroemd om z'n intens stuivende bouquet, verfijnde smaak en gastronomische waarde. Esthetici vallen voor de kenmerkende 17e eeuwse vorm van de fles met goudomrande roze etiket waarin deze rosé is gebotteld.
In tegenstelling tot andere rosé-Champagnes die ontstaan door rode en witte wijn te mengen dankt de Cuvée Rosé Brut van Laurent-Perrier z'n prachtige zalmroze kleur aan de zogenaamde saignée-techniek. Dit houdt in dat na zeer strenge selectie uitsluitend rijpe en gezonde pinot noir druiven kortstondig in een open vat worden geweekt. Het sap dat ontsnapt - ook wel bloeden genoemd - heeft dan heel voorzichtig een beetje kleur uit de druivenschilletjes overgenomen.
De pinot noir komt van tien Grand Cru percelen uit de hoogst gewaardeerde dorpjes in de streek zoals Ambonnay, Bouzy, Louvois en Tours-sur-Marne. Het afgevloeide sap wordt na kleurextractie op traditionele wijze vergist tot een Champagne die vervolgens vier jaar rijping op fles ondergaat en een romiger structuur krijgt zonder dat de vruchtenaroma's verloren gaan.
De Cuvée Rosé Brut heeft daarom een loepzuivere en knisperfrisse geur van aardbeien, framboos en zwarte kersen. Diezelfde rijke vruchtenaroma's komen ook terug in de smaak en de langdurige ronde en romige afdronk. Het maakt deze wijn verrukkelijk als aperitief, een onnavolgbaar lekkere begeleider van charcuterie of gevogelte en een elegante charmeur naast desserts van rode vruchten. Een echte "vin de plaisir" derhalve, een feestje voor en op iedere gelegenheid.