Out of stock

Les Terrasses d'Ardèche Blanc 0.75L

SKU
Les Terrasses d'Ardèche Blanc 0.75L
€ 4,95

Toegankelijke en rijke wijn met iets van bloemen en rijp fruit. In de smaak ondersteund met een fraaie balans, milde zuren en citrus.

Frisse en fruitige wijn met lichte citrustonen. Combineert goed met diverse visgerechten en serveert perfect op het terras!

Als aperitief, op het terras en bij (zoetwater)visgerechten.

In 1967 wordt uit de samenvoeging van 7 locale coöperaties in de Ardèche het Ucova gevormd, in 1973 worden 9 andere coöperatie tot de Ucca samengevoegd. Deze beide coöperaties bundelen in 1994 hun krachten tot de huidge UVICA (Union des Vignerons des Coteaux de l'Ardèche) met een totaal areaal aan wijngaarden van de eigen leden van 9500 ha. Dit is veruit de meest moderne en invloedrijke coöperatie uit de regio.

De wijngeschiedenis van de Ardèche is al ruim 2000 jaar oud. De oude Romeinen hebben de eerste wijnstokken aangeplant. Het gebied is uniek en ligt ingeklemd tussen de Cevennen en het Rhônedal. Het klimaat heeft zowel een Mediterrane als een Continentale inslag. De bodem heeft zeer gevarieerde structuren, van basalt, klei, kalksteen tot rode zandsteen. Hierdoor kunnen diverse typen wijnen aangetroffen worden in dit bijzondere gebied welke bij de Nederlanders vooral bekend is als vakantiegebied.

12.5% VOL

More Information
Soort Witte Wijn
Druif Sauvignon Blanc
Land Frankrijk
Merk Overige Merken
Schrijf een Review
Geef Review Over:Les Terrasses d'Ardèche Blanc 0.75L
Uw Rating