Louis Jadot Brouilly 2015 0.75L

SKU
Louis Jadot Brouilly 2015 0.75L
€ 15,95

Het bekende bourgognehuis Louis Jadot werd opgericht in 1859 door Louis Henry Denis Jadot.

Van oorsprong was het vooral een handelshuis, maar tegenwoordig beschikt Maison Louis Jadot over zo’n 150 hectare eigen wijngaarden en is het huis actief van de Cote de Nuits tot de Beaujolais.

Uitgangspunt bij alle geproduceerde wijnen is dat het terroir leidend is. Wijnmaker Frédéric Barnier streeft er dan ook naar zo weinig mogelijk ingrepen te doen tijdens het vinificatieproces.

Daarnaast bouwt het wijnhuis ambitieus aan de toekomst. Zo is Maison Louis Jadot sinds 1996 eigenaar van Château des Jacques in Moulin-à-Vent. Het was daarmee het eerste Bourgognehuis van betekenis met aanzienlijke belangen in de Beaujolais.

Louis Jadot – Brouilly, Domaine Balloquet Beaujolais, Frankrijk Klimaat/Terroir Een landklimaat met warme zomers en koude winters. De bodem bestaat uit graniet, met een bovenlaag van kiezel en zand. Vinificatie Drie tot vier weken vergisting van de ontsteelde druiven op lage temperatuur.

Druif Gamay Geur & Smaak Een ronde, soepele wijn met zacht rood fruit en florale tonen. Serveersuggestie Te serveren bij charcuterie of milde kazen. Weetje Brouilly is de grootste cru uit de Beaujolais.

De stijl is meestal eleganter dan die van wijnen uit de Cote de Brouilly, die van vulkanische hellingen afkomstig zijn.

More Information
Soort Rode Wijn
Druif Overige Druiven
Land Frankrijk
Merk Louis Jadot
Schrijf een Review
Geef Review Over:Louis Jadot Brouilly 2015 0.75L
Uw Rating