Macallan A Night on Earth in Scotland

€ 199,00
  •  Gratis verzending vanaf 250 euro
  •  Gratis verzending vanaf 6 flessen
  •  Vaste lage prijzen
  •  Uitgebreid assortiment
  •  Bezoek onze winkel in Rotterdam
  •  Wij verzenden dinsdag t/m zaterdag

Macallan A Night on Earth in Scotland

Voor speciale momenten die het delen waard zijn.

Een single malt in beperkte oplage die een verhaal vertelt over het nieuwe jaar in Schotland en de vreugde weerspiegelt van het vieren van speciale gelegenheden met dierbaren.

A Night on Earth In Scotland vertelt het verhaal van de wereldberoemde Hogmanay-festiviteiten in Schotland die jaarlijks op 31 december worden gevierd en legt de universele vreugde vast van het vieren van de jaarwisseling.

Deze seizoensrelease is een samenwerking met de veelgeprezen Japans-Franse illustrator Erica Dorn, wiens kunstwerken te zien zijn in de films van regisseur Wes Anderson.

De single malt wordt gepresenteerd in een unieke verpakking om een ​​speciale unboxing-ervaring te bieden en Dorns speelse abstracte illustraties zijn geïnspireerd op de historische vuurrituelen die dominant zijn in nieuwjaarsvieringen over de hele wereld.

Hogmanay, uitgesproken als "hog·muh·nei", is het beroemde oudejaarsfeest in Schotland. De op maat gemaakte ontwerpen van Erica Dorn onthullen enkele van de kenmerkende gewoonten van het Schotse Hogmanay, waaronder de handeling van 'first footing' wanneer het geluk brengt voor een donkerharige bezoeker om de eerste persoon te zijn die na klokslag middernacht de drempel van uw huis overschrijdt .

Volgens de traditie zal de ‘first footer’ drie dingen dragen: shortbread, whisky en kolen voor het vuur. Elk geschenk is ontworpen om de rest van het jaar comfort en geluk in huis te brengen. Shortbread is ook een prominente smaak in de whisky.

A Night on Earth In Scotland is gemaakt van een selectie van de uitzonderlijke Amerikaanse en Europese eiken sherry-gekruide vaten van The Macallan, samen met Amerikaanse ex-bourbonvaten om het rijke, zoete shortbreadachtige karakter te leveren. Een whisky die verwijst naar de rijke Schotse delicatesse die traditioneel wordt geschonken en gegeten in Hogmanay, onderbroken door feestelijke tonen van gedroogde sinaasappel en kruiden.

Een perfecte combinatie: drink puur met shortbread ernaast.

KLEUR
Warme sintel

AROMA
Vanille, boterrijk, gebakken appel, bakkoekjes, pruim en amandel

MONDGEVOEL
Zachte fluweelzachte zoetheid die doet denken aan zandkoekjes met een rijke mondcoating, vanillezoetheid, met licht geroosterde marshmallows, gedroogde sinaasappels, vijgen en kaneel

FINISH
Medium afdronk met zoete butterscotch en versgebakken koekjes

 

(1 per klant)

More Information
Inhoud 0.7 Liter
Alcohol percentage 40% VOL
Merken Macallan
Soort Single Malt
Land Schotland
Schrijf een Review
Geef Review Over:Macallan A Night on Earth in Scotland
Uw Rating