Out of stock

Macallan Edition No. 1 2 3 4 & 5 Set

SKU
Macallan Edition No. 1 2 3 4 & 5 Set
€ 2.500,00

Een set bestaande uit Macallan Editie No.1, 2 & 3.

 

Macallan Edition No.1 

Deze bijzondere Edition No. 1 is vervaardigd uit acht, uniek gerijpte whisky’s uit een selectie van eiken vaten, genoemd Oak Casks.

Elk vat heeft zijn eigen specifieke stijl, met factoren zoals grootte en opslag die het uiteindelijke resultaat bepalen.

Deze The Macallan heeft smaak noten van vanille en karamel, geaccentueerd door een zure rand met een kruidige afdronk.

https://www.gevoslijterij.nl/macallan-edition-1-doos-0-7l.html 

 

Deze The Macallan Edition No. 2. Is de opvolger van Edition No.1 die exclusief in Taiwan verkrijgbaar was.

Waar Edition No.1 meer een combinatie van verschillende vaten was, is Edition No.2 een unieke samenwerking tussen Master Whisky Maker Bob Dalgano en de drie broers van het wereldberoemde en veelbekroonde restaurant El Cellar de Can Roca. Gerijpt in een combinatie van Europese en Amerikaanse ex-sherry vaten en gebotteld op 48,2%. Non chill filtered en zonder toevoeging van kleurstoffen.

https://www.gevoslijterij.nl/macallan-edition-2-0-7l.html

 

Macallan Edition No.3

The Macallan Edition No.3 is de laatste van deze innovatief jaarlijkse serie. Zoals de vorige edities, is de Editie No.3 een ontdekking binnen het whisky vakmanschap, alle aandacht gaat ook hierbij om de details.

Om Edition No.3 te ontwikkelen, is Master Perfumer Roja Dove ingeroepen voor zijn bijzondere ervaring en zintuigelijke kennis – om de verschillende kenmerken van de eiken vaten te omschrijven.

Roja bracht zijn kennis naar de distilleerderij en samen met Master Whisky Maker Bob Dalgarno is het eindelijk karakter van de Editie No.3 geboren.

https://www.gevoslijterij.nl/macallan-edition-3-0-7l.html

 

Macallan Edition No.4

De vierde uit de serie Limited Edition van Macallan.

Gerijpt in speciaal geselecteerde sherry eiken vaten.

Geur: Vol en rond, honing met een zoete appel-toffee-toon. Gember en nootmuskaat op de achtergrond, gevolgd door sinaasappelschil. Robuust, gepolijst, gerijpt eiken in contrast met subtiele florale tonen en tonen van groen hout.

 

Smaak: Tonen van nootmuskaat houtspecerijen en verse kruidnagel komen direct naar boven. Dit intense begin wordt opgevolgd door een volle viscositeit waar zwoele smaken van vanille in door komen. Een intens en verkwikkend mondgevoel, alsof je bovenop het dak van de nieuwe distilleerderij staat, terwijl er een frisse wind door je haren blaast.

 

Afdronk: Langdurig fruitig met zoetheid van eiken.

48.4% VOL

https://www.gevoslijterij.nl/macallan-edition-4-0-7l.html 

 

Macallan Edition No.5

 

Deze Limited Edition-whisky viert het Macallans spectrum van natuurlijke kleuren dat het wereldberoemde Pantone Color Institute heeft geïnspireerd om een ​​unieke en prachtig complexe tint paars te creëren.

De Macallan Edition No.5 onderzoekt de rol van uitzonderlijke eiken vaten bij het creëren van de natuurlijke kleur van onze whisky. Elke kleur, van de lichtste eik tot de diepste mahonie, over de hele Macallan-portefeuille is natuurlijk afgeleid van de interactie van de whisky met de eiken vaten waarin het is gerijpt. Het proces wordt zorgvuldig beheerd door ons zeer bekwame whisky-team, dat verschillende vaten selecteert om zowel de smaak als de kleur voor elke uitdrukking te maken.
Om het opmerkelijke spectrum van natuurlijke kleuren in onze uitdrukkingen te vieren, werkte The Macallan samen met het Pantone Color Institute. Na kennis te hebben gemaakt met de fijne kneepjes van het whiskyproductieproces van eikel tot glas, werd het illustere kleuradviesbureau geïnspireerd door de vele tonen die samen de rijke kleur van onze single malt creëren. Een dergelijke complexiteit kan alleen worden gearticuleerd door een kleur die even veelzijdig is. Het resultaat is een unieke en gewaagde paarse tint die exclusief door Pantone is ontwikkeld om editie nr.5 te vertegenwoordigen, die de oneindige tinten en meesterschap weerspiegelt die de natuurlijke kleur van The Macallan bepalen.

Dit is de vijfde uit de range Macallan Edition whisky.


48,5% VOL

https://www.gevoslijterij.nl/macallan-edition-no-5.html

More Information
Cadeaus Whisky
Schrijf een Review
Geef Review Over:Macallan Edition No. 1 2 3 4 & 5 Set
Uw Rating