Monkey 47 Experimentum Series

€ 999,99
  •  Gratis verzending vanaf 250 euro
  •  Gratis verzending vanaf 6 flessen
  •  Vaste lage prijzen
  •  Uitgebreid assortiment
  •  Bezoek onze winkel in Rotterdam
  •  Wij verzenden dinsdag t/m zaterdag

Monkey 47 Experimentum Series

2j04: Amsterdam
Weinig dingen zijn zo belangrijk voor het imago van de Nederlandse hoofdstad als fietsen, maar de traditionele eetkraampjes die een van de favoriete culinaire specialiteiten van het land serveren - bitterballen, vers en krokant gebakken - zijn daar zeker een van. Oorspronkelijk bedoeld als aanvulling op het toepasselijk genaamde digestief bitterje (daar komt de naam vandaan), werden deze kroketten van rund- of kalfsvlees in 2020 officieel uitgeroepen tot cultureel erfgoed van Nederland.

Lab-notities - voor degenen die meer willen weten...
Bitterballen bestaan ​​traditioneel uit een ragout gemaakt van vlees, bouillon, nootmuskaat en andere kruiden die in balletjes wordt gevormd en vervolgens gebakken. Ze krijgen het meeste van hun smaak van de specifieke bouillon die wordt gebruikt. De kern van de smaak van ons distillaat is ondertussen de "koningin van de sauzen" - een demi-glace die we sudderen en reduceren tot een sterk geconcentreerde mix van zijn natuurlijke aroma's. De dipmosterd die typisch wordt geserveerd met bitterballen komt hier ook tot zijn recht in de vorm van mosterdzaad. Granum sinapis, afkomstig uit Azië en Zuidoost-Europa, heeft een lange traditie als smaakmaker en wordt nu over de hele wereld verbouwd en verwerkt. In Europa is het vooral populair in Frankrijk, Duitsland en natuurlijk Nederland. De mosterdplant en zijn aromatische zaden behoren tot de familie Brassicaceae. Kruidachtig en meestal bedekt met gele bloesems, lijkt het uiterlijk op dat van koolzaad.

De kunst van het distilleren gaat hand in hand met het najagen van aroma's en het omzetten ervan in vloeibare vorm - hoewel alcohol slechts het medium is, niet het eigenlijke doel van het proces. Ondertussen is de wereld van de geesten verdeeld in categorieën in plaats van zintuiglijke componenten en de bijbehorende mogelijkheden. Het is een vorm van conditionering die in contrast staat met onze obsessie met variatie en innovatie. Waarom moeten distillaten en sterke dranken in een bepaalde categorie passen? Wat is er mis mee om andere paden te bewandelen, de huidige technologieën en tradities uit te dagen en de wereld van aroma's vanuit een ander perspectief te bekijken? Om deze specifieke vragen te beantwoorden, hebben we onze faciliteiten uitgebreid met het Monkey 47 Booze Lab.

Het doel van het Booze Lab is om de grenzen te verleggen van wat mogelijk is in zintuiglijke termen door verschillende aroma's en manieren te blijven verkennen om ze in alcohol te vangen met alternatieve distillatie- en culinaire technieken. In onze nieuwe Experimentum-serie zullen we een aantal van deze experimenten meerdere keren per jaar op de markt brengen in buitengewone "spirit blends" op basis van Monkey 47 in edities die beperkt zijn tot niet meer dan 500 flessen elk. Deze melanges combineren geavanceerde vacuümdestillatie met alternatieve methoden voor aroma-extractie, waardoor ze allemaal een authentieke smaakervaring worden die niet in categorieën te verdelen is.

Proefnotities
Monkey 47 Experimentum Series 2y04 is een unieke gin met een pittige, ronde smaak en een lichte hint van pittige mosterd. Net als zijn voorouder - de bitterbal, die traditioneel wordt genoten als een middel om de geest te stimuleren - kan het genieten van het een warm en donzig gevoel van binnenuit geven. De smaken die het combineert zorgen voor een werkelijk unieke smaakervaring op maat gemaakt voor echte kenners die het niet erg vinden om de grenzen te verleggen van wat zintuiglijk haalbaar lijkt.

More Information
Inhoud 0.5 Liter
Alcohol percentage 47% VOL
Soort Gin
Merk Overige Merken
Schrijf een Review
Geef Review Over:Monkey 47 Experimentum Series
Uw Rating