Out of stock

Monkey Shoulder

€ 28,95
  •  Gratis verzending vanaf 250 euro
  •  Gratis verzending vanaf 6 flessen
  •  Vaste lage prijzen
  •  Uitgebreid assortiment
  •  Bezoek onze winkel in Rotterdam
  •  Wij verzenden dinsdag t/m zaterdag

Monkey Shoulder

Met een ondeugend knikje naar de traditionele Schotten leidt Monkey Shoulder blended malt whisky de weg naar de nieuwe generatie whisky drinkers. Monkey Shoulder is een authentieke Scotch whisky die de wereld op z'n kop zet met een moderne en vernieuwende aanpak gericht op cocktails. Het is dan ook niet gek dat Monkey Shoulder de favoriete whisky van "World's 50 Best Bars" is geworden.

In de tijd dat bij elke distilleerderij de moutvloer nog operationeel was, keerden sterke mannen handmatig de gerst om. Dit fysieke werk leverde hen een afhangende schouder op, oftewel een "Monkey Shoulder". De eeuwenoude manier van gerst keren gebeurt nog maar zelden, onder andere bij 1 van de Speyside distilleerderijen die Scotch malt maakt voor Monkey Shoulder. De blessure waar Monkey Shoulder haar naam aan dankt is gelukkig wel verleden tijd.

Monkey Shoulder levert geen apenstreken; met drie Speyside single malts uit de bakermat van de whisky is Monkey shoulder 's werelds eerste triple malt, blended malt of vatted malt, en vooral geen blended whisky, omdat er geen graanwhisky wordt toegevoegd. Monkey hangt graag rond in een glas met enkel een ijsblokje, maar mengt door zijn soepele karakter het liefst mee in whisky-cocktails. De naam Monkey Shoulder is geinspireeerd op de blessure die de vakmannen uit de distilleerderij opliepen. Door het langdurig omscheppen van de gerst kregen velen een schouder blessure, ook wel een Monkey Shoulder genoemd.

More Information
Inhoud 0.7 Liter
Alcohol percentage 40% VOL
Merken Monkey Shoulder
Soort Blends
Land Schotland
Schrijf een Review
Geef Review Over:Monkey Shoulder
Uw Rating