Morgenster 2001 Stellenbosch 0.75L

SKU
Morgenster 2001 Stellenbosch 0.75L
€ 39,95

Morgenster Estate ligt in Somerset West, in het hart van het westelijke deel van de Kaap.

Behalve wijnen in de stijl van rode Bordeaux maakt men hier alom geprezen Extra Virgin Olijfolie. Aanvankelijk maakte het domein deel uit van het bedrijvige Vergelegen, het voormalige bezit van gouverneur Willem Adriaan van der Stel. Toen hij in 1708 werd teruggeroepen naar Nederland werd het landgoed in vieren verdeeld. Een deel kwam in handen van Jacques Malan, een uit Frankrijk gevluchte hugenoot. Jacques Malan gaf zijn bezit de naam Morgenster. Bijna drie eeuwen later, in 1992, koopt Piemontees en Zuid-Afrika liefhebber Giulio Bertrand het domein om er van zijn pensioen te gaan genieten.

De bergen rondom Morgenster herinneren hem aan z'n vaderland en hij besluit olijven en wijndruiven aan te planten. De eerste die Giulio komt assisteren is Gerrie Duvenage. Deze expert op het gebied van olijventeelt zet sinds zijn komst in 1994, Morgenster als olieproducent op de kaart door de ene internationale prijs na de andere in de wacht te slepen. Oenoloog en directeur van Cheval Blanc, Pierre Lurton verbindt zich samen met Afrikaans wijnmaker Marius Lategan in 1999 aan Morgenster. In 2004 komt Gerrie Wagener, ervaren wijnbouwer en voormalig directeur van Vergelegen en Boschendal, het team versterken.

Behalve veel olijfbomen telt het domein inmiddels 40 hectare wijngaarden beplant met stokken voor merlot, cabernet sauvignon, cabernet franc en petit verdot.

More Information
Soort Rode Wijn
Druif Merlot
Land Zuid-Afrika
Merk Overige Merken
Schrijf een Review
Geef Review Over:Morgenster 2001 Stellenbosch 0.75L
Uw Rating