Winkelwagen

Product Details
12.95
Out of Stock

Niepoort White 0.75L

€ 12,95
SKU Niepoort White 0.75L
Details

De Dourovallei De Dourovallei is onbetwist een van ´s werelds mooiste wijngebieden. Als een zilveren ader slingert de rivier de Douro zich langs de steile wijnhellingen, sinds mensenheugenis beplant met druivenstokken. Omdat de hellingen zo steil zijn, staan veel druiven in terrassen aangeplant. Het gebruik van machines is vrijwel onmogelijk. De wijngaarden staan vol met voor de streek typische portdruivenrassen als touriga nacional, tinta cão, tinta roriz, tinta barroca, touriga francesca, tinta amarela. Deze eigen druiven zijn bij uitstek bestand tegen de zinderende hitte die in de zomermaanden in het Dourodal kan heersen. Sterker nog, deze druiven vormen de hoeksteen van de kwaliteit van port. Ze leveren in het najaar de diepgekleurde wijnen op die tot vurige ports worden verwerkt. De beste ports komen van de wijngaarden meer landinwaarts, richting Spaanse grens, en altijd van de wijngaarden met uitzicht op de rivier de Douro of een van zijn zijtakken.

Wijnhuis Geen porthuis wordt op zo’n persoonlijke wijze geleid als Niepoort. Verantwoordelijk voor deze persoonlijke stijl van leidinggeven is de jonge en enthousiaste Dirk van der Niepoort, afstammeling in de zesde generatie van de van oorsprong Nederlandse oprichters van Niepoort. Het Nederlandse paspoort wordt door de huidige eigenaren nog met trots gedragen. Het huis werd in 1842 opgericht door de Nederlander Eduard Kebe. Vijf jaar later werd Franciscus, de eerste Van der Niepoort in het huis, zijn partner. Toen Kebe korte tijd later overleed, werd het portbedrijf volledig eigendom van Van der Niepoort. De laatste jaren is door Dirk van der Niepoort (1964) veel aandacht besteed aan de kwaliteit van alle door het huis gemaakte ports. Onder andere werden enkele mooie wijngaarden verworven, de beste garantie voor fruit van topkwaliteit De wijn

Druivensoort: Malvasia Fina, gouveio, douzelinho, folgosão, rabigato, moscatel galego. (gemiddelde leeftijd 30 jaar)

Vinificatie: Net als de dry white port is de white een zoete witte port, gemaakt op basis van een oxidatief proces. Tijdens de gisting wordt iets eerder alcohol toegevoegd dan bij de dry white, zodat een iets zoetere wijn ontstaat. Het maakt dit type wijn uniek van karakter, vrijwel nergens ter wereld geïmiteerd. Hij combineert kracht en intensiteit met een mooi zoet en een fraaie lengte. Een diamant om her te ontdekken.

Terroir: Pure Leisteen Bewaartijd: Nu drinken , maar kan (gesloten) probleemloos een jaar of langer pt -36.0pt 70.9pt;">worden bewaard. Proefnotities

Kleur: Donkergeel, met wat bruin in de rand

Geur: Rozijnen, noten, gedroogde appels

Smaak: Lichtzoet, mooi in balans, met rozijnen, abrikoos, noten, een wijn met lengte ; mooi rijk en krachtig. Drinken samen met Lichtgekoeld een uitstekend aperitief, goed te combineren met krachtig smakende patés en blauwschimmelkazen. Crème Brulee van ganzenlever.

More Information
More Information
Soort Port en Dessert Wijn
Druif Overige Druiven
Land Portugal
Merk Overige Merken
Reviews

Schrijf een Review

U beoordeeld:Niepoort White 0.75L

.