Noilly Prat

€ 10,95
  •  Gratis verzending vanaf 250 euro
  •  Gratis verzending vanaf 6 flessen
  •  Vaste lage prijzen
  •  Uitgebreid assortiment
  •  Bezoek onze winkel in Rotterdam
  •  Wij verzenden dinsdag t/m zaterdag

Noilly Prat

Noilly Prat wordt uitsluitend gemaakt van witte druivenrassen geteeld in Marseillan, voornamelijk Picpoul de Pinet en Clairette.

De hier geproduceerde, lichte, fruitige wijnen worden gerijpt in massieve Canadese eikenhouten vaten. De wijn staat gedurende 8 maanden op vat, waar hij rijpt en de smaak van het hout aanneemt, waarnade wijn wordt overgebracht naar kleinere eikenhouten vaten die gedurende een jaar buiten gestald worden. Hier is de wijn blootgesteld aan de hitte van de zon, de wind van de zee en lage temperaturen in de winter, terwijl de wijn langzaam verandert. Het resultaat is een wijn die droog is, vol en amberkleurig net als Madeira of Sherry.

Gedurende het jaar buiten wordt 6 tot 8% van het volume verloren aan verdamping. Hierna wordt de wijn weer naar binnen gebracht om een paar maanden te rusten waarna de wijnen worden gemengd in eikenhouten vaten. Een kleine hoeveelheid Mistelle (druivensap en alcohol) wordt toegevoegd aan de wijn om het te verzachten. In de eikenhouten vaten vindt over een periode van drie weken een proces van maceratie plaats, zogenaamd uniek voor Noilly Prat.

Een mix van een twintigtal kruiden en specerijen wordt met de hand iedere dag toegevoegd. De exacte mix van kruiden en specerijen in Noilly Prat is een goed bewaard geheim, maar het bevat kamille, bittere sinaasappelschil, nootmuskaat, Centaury, koriander en kruidnagel. Na nog eens zes weken is het eindproduct klaar voor het bottelen en wordt het in tankers vervoerd naar Beaucaire Gard waar het wordt gebotteld door Martini & Rossi.

In 1813 ontwikkelde Joseph Noilly zijn eerste recept voor een vermouth. Zijn zoon, Louis, ging in zee met zijn zwager, Claudius Prat, en in 1855 werd Noilly Prat & Cie opgericht. Toen beide heren gestorven waren werd het bedrijf overgenomen door Anne Rosine Prat, de weduwe van Prat (en zus van Louis). In de veertig jaar waarin zij het bedrijf bestierde, werden nieuwe internationale markten ontgonnen.

Noilly Prat bevat 18% alcohol.

Het proces dat tegenwoordig gebruikt wordt is vrijwel ongewijzigd sinds 1850. Aan het eind van de 20e eeuw werd het bedrijf overgenomen door de rum-producent Bacardi.

More Information
Alcohol percentage 18% VOL
Inhoud 0.75 Liter
Soort Witte Wijn
Druif Overige Druiven
Land Italie
Merk Overige Merken
Schrijf een Review
Geef Review Over:Noilly Prat
Uw Rating