Ordha 21 YO Rare Cask

SKU
Ordha 21 YO Rare Cask
€ 94,95

Ordha 21 YO Rare Cask Reserves Batch #WS01/04 Oktober 2015 presenteerde William Grant & Sons een zeer exclusieve Nederlandse uitgave van Rare Cask Reserves. Op advies van whisky ambassadeur Tony van Rooijen werd deze whisky door William Grant & Sons master blender Brian Kinsman samengesteld uit vaten die tot het privé bezit horen van de familie Grant. De Nederlandse uitgave van Rare Cask Reserves draagt de naam Òrdha, Keltisch voor ‘zeldzaam’ en is de eerste uit een serie van vier. 

Een Ongeëvenaarde Selectie Van Exclusieve Whisky’s Door Master Blender Brian Kinsman 

Oktober 2015 presenteerde William Grant & Sons een zeer exclusieve Nederlandse uitgave van Rare Cask Reserves. Op advies van whisky ambassadeur Tony van Rooijen werd deze whisky door William Grant & Sons master blender Brian Kinsman samengesteld uit vaten die tot het privé bezit horen van de familie Grant. De Nederlandse uitgave van Rare Cask Reserves draagt de naam Òrdha, Keltisch voor ‘zeldzaam’ en is de eerste uit een serie van vier. 

Whisky Uit Privé Collectie Grant’s Als Basis Voor Zeldzame Òrdha

 Voor de Rare Cask Reserves kreeg master blender Brian Kinsman de zeldzame kans om vaten te selecteren uit de privé collectie van de familie Grant, eigenaar van William Grant & Sons, een bedrijf dat sinds de oprichting in 1886 wordt geleid door de familie. Deze exclusieve privé-collectie bevat niet alleen eigen vaten, maar ook vaten uit andere fameuze Schotse distilleerderijen, die in sommige gevallen al tientallen jaren gesloten zijn, de zogeheten ‘ghosted malts’. Kinsman kreeg alle vrijheid om uit de de complete collectie vaten te gebruiken om unieke whisky’s te creëren. Met als eerste resultaat voor de Nederlandse markt, een 21 jaar oude blended whisky genaamd Òrdha. ÒRDHA Het hart van Rare Cask Reserves wordt gevormd door een unieke samenwerking met lokale whisky experts. Voor de eerste Nederlandse uitgave liet Kinsman zich inspireren door verschillende smaakvoorkeuren van een kleine groep Nederlandse whiskyliefhebbers, geleid door ambassadeur Tony van Rooijen. Deze Nederlandse afgevaardigden kozen samen uit drie door Kinsman gecreëerde whisky’s, allen met inhoud afkomstig uit de privé collectie van de familie Grant en allemaal minimaal 21 jaar oud. In juni 2015 werd - in aanwezigheid van Kevin Abrook, Global Whisky Specialist van William Grant & Sons - de uiteindelijke variant uit deze drie samples gekozen. Deze eerste editie met de Keltisch naam Òrdha, is er één uit de exclusieve gelimiteerde oplage van William Grant & Sons ‘Rare Cask Reserves Collection’. Deze whisky - exclusief voor Nederland gemaakt en verkrijgbaar bij een selecte groep zelfstandige slijterijen – zal in een gelimiteerde oplage verkrijgbaar zijn. De volgende batch zal in het voorjaar van 2016 worden bepaald door een andere groep whisky-enthousiastelingen met de juiste kennis en kunde.

Proefnotitie

Geur Vers gezaagd eikenhout met een laag frisse vanille, zacht fruit en een hint van kruiden.

Smaak Een volle smaak met zachte, romige toffee, in evenwicht door intens eikenhout, tannine en een spoor van gekaramelliseerde appel.

Afdronk Aanhoudend met tonen van droog eikenhout. 

47.4% VOL

More Information
Soort Blends
Land Schotland
Merken Overige Merken
Schrijf een Review
Geef Review Over:Ordha 21 YO Rare Cask
Uw Rating