Plantation Venezuela 2010

€ 62,95
  •  Gratis verzending vanaf 250 euro
  •  Gratis verzending vanaf 6 flessen
  •  Vaste lage prijzen
  •  Uitgebreid assortiment
  •  Bezoek onze winkel in Rotterdam
  •  Wij verzenden dinsdag t/m zaterdag

Plantation Venezuela 2010

Vintage - Limited Edition

Al meer dan 30 jaar heeft Plantation Rum Master Blender Alexandre Gabriel de wereld van rum en zijn verschillende terroirs verkend op zoek naar de beste vaten. Gepassioneerd door de geschiedenis, het erfgoed en de specifieke productiemethoden van elk rumproducerend land, reist hij naar de meest prestigieuze distilleerderijen in het Caribisch gebied, Latijns-Amerika en Oceanië.

De prijs van deze verkenningsreizen: de Plantation Rum Vintage Collection, een selectie van uitzonderlijke rum, gebotteld in kleine batches uit hetzelfde jaar van distillatie.

Gedistilleerd in 2010, werd Plantation Venezuela eerst 8 jaar gerijpt in ex-bourbonvaten in de kelders van Destilería Sofa. De 22 door Alexandre Gabriel geselecteerde vaten maakten vervolgens de zeereis naar Javrezac, in de regio Charente in Frankrijk, waar de rum nog eens 4 jaar rijpte in Franse eikenhouten vaten van Ferrand. In de kenmerkende Plantation-stijl benadrukt deze dubbele verouderingstechniek de diep expressieve en complexe aantrekkingskracht van deze 12 jaar oude Venezolaanse rum.

Zijn assertieve persoonlijkheid weerspiegelt perfect de rijkdom van het Venezolaanse terroir en de savoir-faire van de experts van Destilería Sofa.

KENMERKEN
Categorie : Vintage - Beperkte oplage

alc. : 52% alc./vol.

Herkomst: Venezuela - Destilería Sofa

Grondstof: Melasse

Gisting : 2-3 dagen

Destillatie: Kolom still

Jaar van distillatie: 2010

Tropische rijping: 8 jaar in 200L bourbonvaten

Continentale veroudering: 4 jaar in Ferrand-vaten van 400L

Vluchtige stoffen : 57 g/hL AA

Esters: 26 g/hL AA

Dosering : 0 g/L

 

PROEFNOTITIES
Neus: delicaat en rijk, nootmuskaat, honing, vanille, mandarijn, kokosnoot, paranoten en koffie met lichte bloemige tonen

Smaak: Kruidig ​​en houtachtig profiel met tonen van pinda's, tabak, amandel, eik, peper met crème brûlée, ananas en gedroogde banaan.

Afdronk : Lang en droog op hazelnoot, leer, mango, sinaasappel, banaan en kruidnagel.

More Information
Inhoud 0.7 Liter
Alcohol percentage 52% VOL
Soort Rum
Merk Overige Merken
Schrijf een Review
Geef Review Over:Plantation Venezuela 2010
Uw Rating