Royal Brackla 21

€ 219,95
  •  Gratis verzending vanaf 250 euro
  •  Gratis verzending vanaf 6 flessen
  •  Vaste lage prijzen
  •  Uitgebreid assortiment
  •  Bezoek onze winkel in Rotterdam
  •  Wij verzenden dinsdag t/m zaterdag

Royal Brackla 21 years

De distilleerderij in Brackla werd in 1812 gesticht door kapitein William Fraser als een manier om de gerst te gebruiken die hij op verbouwde op het land welke van Lord Cawsor werd gehuurd. Een tijdlang was het de enige legale distilleerderij tussen Inverness en Aberdeen, en het kaliber werd steeds groter in Glasgow, Edinburgh en Londen.

Net als kapitein Fraser trad koning Willem IV in zijn jeugd toe tot het leger. Tijdens de opmerkelijke dienst bij de Royal Navy en zijn vrienden Nelson ontwikkelde hij een smaak voor fijne drank. De "Sailor King" verleende Brackla-whisky een Koninklijk zegel in 1833 - de eerste keer dat een whisky zo werd geëerd.

De toewijding aan kwaliteit die Royal Brackla tot zijn verheven positie verhoogde, blijft onaangetast; we kopen nog steeds lokaal mout en gebruiken het pure water van de Cawdor Burn. Cruciaal is dat onze  gedistilleerde spirit vervolgens wordt gerijpt in de fijne eik, met een rijke afwerking in Oloroso sherry butts van de hoogste kwaliteit. Het resultaat is een whisky met zo'n karakter en complexiteit dat hij vandaag, zoals altijd, geschikt is voor een koning.

More Information
Inhoud 0.7 Liter
Alcohol percentage 40% VOL
Merken Overige Merken
Soort Single Malt
Land Schotland
Schrijf een Review
Geef Review Over:Royal Brackla 21
Uw Rating