Out of stock

Simonsig Chardonnay

€ 12,95
  •  Gratis verzending vanaf 250 euro
  •  Gratis verzending vanaf 6 flessen
  •  Vaste lage prijzen
  •  Uitgebreid assortiment
  •  Bezoek onze winkel in Rotterdam
  •  Wij verzenden dinsdag t/m zaterdag

Simonsig Chardonnay

Stellenbosch, Zuid-Afrika

Klimaat/Terroir Zeeklimaat met relatief droge, warme zomers en milde winters. De roodgekleurde bodem is rijk aan klei en mineralen.

Vinificatie Na de pluk, persing en fermentatie verblijft het sap negen maanden op zijn 'lie' op Frans eiken vaten en wordt het geregeld omgeroerd.

Druif Chardonnay Geur & Smaak Strogeel van kleur en geurt intens naar rode appel, peer, geroosterde amandeltjes, toast en bloemen. Van smaak is hij eveneens lekker vol, rond en zelfs ietwat romig vanwege een gedeeltelijke melkzure gisting. Maar deze chardonnay is daarna ook aangenaam fris en levendig.

Serveersuggestie Bijzonder geschikt om te drinken bij de voor de hand liggende gerechten van vis en zeevruchten, salades, asperges en bereidingen uit de exotische keuken.

Weetje Simonsig was een van de eerste in Zuid Afrika die experimenteerden met chardonnay. De eerste oogst dateert van 1978 en hun ervaring van bijna dertig jaar met deze nobele druivensoort bracht het bedrijf de kennis en expertise om gerekend te worden tot de beste chardonnaymakers van de Nieuwe Wereld.

More Information
Alcohol percentage 13.78% VOL
Inhoud 0.75 Liter
Soort Witte Wijn
Druif Chardonnay
Land Zuid-Afrika
Merk Simonsig
Schrijf een Review
Geef Review Over:Simonsig Chardonnay
Uw Rating