Strozzi Bolheri Ocra

€ 16,95
  •  Gratis verzending vanaf 250 euro
  •  Gratis verzending vanaf 6 flessen
  •  Vaste lage prijzen
  •  Uitgebreid assortiment
  •  Bezoek onze winkel in Rotterdam
  •  Wij verzenden dinsdag t/m zaterdag

Strozzi Bolheri Ocra 

 

Smaakprofiel:

Bramen, bosbessen, tabak

Vinificatie:

De druiven worden handmatig geoogst. Daarna worden de druiven in de kelders handmatig geselecteerd. Tijdens de vinificatie ondergaan de druiven een zeer delicate behandeling met 25-30 dagen schilcontact en fermentatie in roestvrij stalen vaten op gecontroleerde temperatuur. Daarna gaat de wijn in eikenvaten, waarvan 20-30% jaarlijks in nieuw eikenhout, afhankelijk van de karakteristieken van betreffend jaar. Daarin rijpt de wijn 12 maanden en vervolgens op fles.

Wijn spijs:

Heerlijk met gevogelte, rood vlees, BBQ, wild, paté, pasta & blauwe kaas

Awards:

“Veel donker fruit. Nadrukkelijk aanwezig: cabernet franc. Met zijn monkelbitters en zijn donkere kanten. Geen onbenullige Flipje van Tiel kersententoonstellingsterrein hier. Cassis met het licht uit. Zwarte peper. Schaduwtannines.”,
Harold Hamersma in De Grote Hamersma 2019, beoordeeld met een 9-

Achtergrondinformatie:

Het woord ‘Ocra’ vindt zijn oorsprong uit de tijd van de Etrusken, een bevolkinsggroep met een eigen taal, ofwel: het Etruskisch, stammend uit de 9e eeuw voor Christus. Ocra betekent in het Etruskisch ‘Bloed van de aarde’ en is ontstaan in de wijngaarden van “Le Pavoniere’in Bolgheri in Italië. De familie Strozzi heeft zich ingespannen voor het verkrijgen van de DOCG classificatie van de witte Vernaccia wijnen.

Guicciardini Strozzi Ocra Bolgheri is een Italiaanse topwijn uit de gemeente Bolgheri, ten zuiden van de stad Livorno. In deze Toscaanse gemeente vlakbij de kust, worden de duurste wijnen van Italië geproduceerd. Bekende namen die uit deze wijnregio komen zijn o.a. Sassicaia, Ornellaia en Guado al Tasso. De Ocra is van hoge Bolgheri kwaliteit doch betaalbaar! In de jaren negentig begon men met de aanplant van hoogwaardige Franse druivenrassen als cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc en syrah. Dit overeenkomstig de bepalingen van de DOC Bolgheri. En dat is opvallend, want in Toscane staat van oudsher voornamelijk Sangiovese aangeplant. De wijngaarden liggen op 70 meter boven zeeniveau, waar per hectare selectieve wijnstokken staan aangeplant op een bodem van kalk, klei, zand en slib. De wijn wordt uitsluitend gemaakt van Franse druivenrassen, te weten: voor 40% van Cabernet Sauvignon, voor 40% van Merlot en voor 20% van Syrah. Voor Italiaanse begrippen is dat zeer uitzonderlijk!

 

More Information
Alcohol percentage 13.5% VOL
Inhoud 0.75 Liter
Soort Rode Wijn
Druif Overige Druiven
Land Italie
Merk Overige Merken
Schrijf een Review
Geef Review Over:Strozzi Bolheri Ocra
Uw Rating