SUD Negroamaro Salento IGP San Marzano 0.75L

SKU
SUD Negroamaro Salento IGP San Marzano 0.75L
€ 8,95

San Marzano Salento IGP SUD Negroamaro

100% Negroamaro.

Intense en langdurige aroma's van wild fruit, zwarte bessen, specerijen van basilicum en vanille in de neus. Een volle wijn, die zacht is en goed in balans. Een plezierig glas wijn met een intense, fruitige afdronk.

Domein
In 1962 bundelden 19 wijnboeren uit San Marzano hun krachten en richtten zo "Cantine San Marzano" op. Tegenwoordig telt deze coöperatie meer dan 1200 telers en maakt het gebruik van moderne en technologisch geavanceerde installaties zonderafbreuk te doen aan de zeer oude wijntraditie van Puglia. San Marzano ligt in Puglia, in het hart van de veelgeprezen DOC "Primitivo di Manduria",tussen twee zeeën (Ionische en de Adriatische Zee). De provincies Taranto en Brindisi bieden een landschapwaar wijngaarden en olijfbomen zij aan zij groeien op een rode ondergrond. Deze bodem en de Middellandse Zee terroir spelen een essentiële rol in de productie van hoogwaardige wijnen. Het klimaat is extreem, met moeilijke omstandigheden:droogte, vorst, Sirocco wind. Toch zorgen deze gepassioneerde wijnmakers ervoor dat zelfs druiven uit de oudste wijngaarden volle en elegante wijnen opleveren.

Bodem
De bodem bestaat voornamelijk uit klei met een gemiddelde diepte van 1 meter.

Expositie
De wijngaarden bevinden zich op een hoogte van 100 meter boven zeeniveau.

Opbrengst
Er staan 4.500 wijnstokken per ha aangeplant.

Oogst
De oogst geschiedt volledig manueel half september.

Vinificatie
Schilinweking gedurende 10 dagen en een alcoholische fermentatie onder gecontroleerde temperaturen. De wijn rijpt vier maanden in eikenhouten vaten.

Lekker bij
Een goede begeleider bij diverse voorgerechten, vleesgerechten en rijpe kazen.

13.5% VOL

More Information
Soort Rode Wijn
Druif Overige Druiven
Land Italie
Merk Overige Merken
Schrijf een Review
Geef Review Over:SUD Negroamaro Salento IGP San Marzano 0.75L
Uw Rating