Out of stock

Tamaral Riserva 2009 0.75L

SKU
Tamaral Riserva 2009 0.75L
€ 29,95

Proefnotities: Krachtige en donkere wijn met een eigen karakter, een fraaie balans, gerijpt rood fruit, maar ook met de complexiteit van de houtrijping. Een intense smaak met een fluwelen randje en een lange finale.

Korte omschrijving: Krachtig met een eigen karakter, een fraaie balans, gerijpt rood fruit, iets van de houtrijping en een lange finale. Serveer suggesties: Bij krachtige en kruidige gerechten en harde kaassoorten. Serveer temperatuur: 16-17° C. Houdbaarheid na oogstjaar: 4 - 8 JAAR De wijngaarden en kelder van Bodegas y Vinedos Tamaral liggen in het hart van het wijngebied Ribera del Duero, vlakbij de plaats Peñafiel.

Het bedrijf is jong en is opgericht in april 1997 en het was een droom voor de familie De Santiago die uitkomt. De familie was al voor de vierde generaties op rij betrokken bij het hebben en onderhouden van wijngaarden maar nog niet bij de wijnbereiding zelf. Direct vanaf de eerste wijn wordt de bodega overladen met medailles en uitmuntende jury rapporten. Men ziet deze waardering als stimulans om continu op zoek te blijven naar verbeteringen die zullen leiden tot nog betere wijnen.

De Ribera del Duero ligt in het noordwesten van Spanje en is gezegend met een combinatie van terroir, microklimaat en een inheemse druivensoort waarvan uitstekende en complexe rode wijnen gemaakt kunnen worden. Op deze hoogte geeft Tempranillo verfrissend zure druiven met dunne schillen, die daardoor zorgen voor wijnen die zowel jong als als Gran Reserva heerlijk smaken. Na toekenning van de D.O. in 1982 werden veel wijngaarden herplant en alle soorten bodegaãs, variërend van kleine familiebedrijven tot grote coöperaties en wijndomeinen, begonnen te investeren in moderne vinificatietechnologie.

Deze nieuw verworven collectieve kennis heeft een enorm effect gehad op de kwaliteit van de wijn, die nu over de gehele wereld wordt geëxporteerd.

More Information
Soort Rode Wijn
Druif Overige Druiven
Land Italie
Merk Overige Merken
Schrijf een Review
Geef Review Over:Tamaral Riserva 2009 0.75L
Uw Rating