Taylor's 30 Tawny

€ 124,00
  •  Gratis verzending vanaf 250 euro
  •  Gratis verzending vanaf 6 flessen
  •  Vaste lage prijzen
  •  Uitgebreid assortiment
  •  Bezoek onze winkel in Rotterdam
  •  Wij verzenden dinsdag t/m zaterdag

Taylor's 30 years Tawny

Douro, Portugal

Klimaat/Terroir Een klimaat met warme zomers en koude winters. Het terroir kent elementen van kalk, kiezel en leisteen.

Vinificatie Na de intensieve inweekperiode komt de gisting verder op gang en kan het alcoholpercentage oplopen. Als ongeveer 8% is bereikt wordt het proces gestopt door toevoeging van wijnalcohol en kan het sap voor een periode van (gemiddeld) 30 jaar rijpen op hout.

Druiven Touriga Francesa, tinta roriz & touriga nacional

Geur & Smaak Deze bruin-oranje gekleurde port heeft een zijdezachte neus met gedroogd fruit, verse noten en kruiden. In de mond domineren krachtige maar elegante aroma’s van gekonfijt rood en zwart fruit, een complex smaakpalet waaraan geen einde lijkt te komen in de lang natalmende afdronk.

Serveersuggestie Licht gekoeld te serveren. Heerlijk bij oude Goudse kaas. Weetje Jaarlijks verdampt 1 tot 2% van de rijpende port uit de vaten, de ‘port pipes’. Men noemt dit het ‘engelendeel’. Deze bruin-oranje gekleurde port heeft een zijdezachte neus met gedroogd fruit, verse noten en kruiden. In de mond domineren krachtige maar elegante aroma’s van gekonfijt rood en zwart fruit, een complex smaakpalet waaraan geen einde lijkt te komen in de lang natalmende afdronk. Taylor's 30 jaar oude Tawny is - geschonken op 18° Celsius - een verrijking van bereidingen van gevogeltelever. Of gewoon zomaar van genieten. Met betrekking tot het bewaarpotentieel: langer rijpen op fles voegt niets toe aan de kwaliteit van Tawny. Onder de juiste omstandigheden bewaard blijft deze port echter nog enkele jaren houdbaar.

 

More Information
Alcohol percentage 20% VOL
Inhoud 0.75 Liter
Soort Port en Dessert Wijn
Druif Overige Druiven
Land Portugal
Merk Overige Merken
Schrijf een Review
Geef Review Over:Taylor's 30 Tawny
Uw Rating