Winkelwagen

Product Details
29.95

Taylor's Port Giftbox met glazen

€ 29,95
SKU Taylor's Port Giftbox met glazen
Details

Deze door Taylor’s ontwikkelde portsoort weerspiegelt wel de karakteristieken van een oogstjaar maar heeft geen bezinksel in de fles en is ook nog eens sneller op dronk dan een vintage.

Daarnaast heeft de LBV vier tot 6 jaar vatrijping ondergaan – vandaar Late Bottled – in plaats van de gebruikelijke 24 maanden zoals bij de ‘gewone’ vintage gebruikelijk is. LBV is daardoor direct drinkbaar vanaf het moment dat hij gebotteld wordt. Hoewel veelvuldig gekopieerd door andere porthuizen behoort Taylor’s Late Bottled Vintage tot de beste in deze categorie.

De wijn is een blend van enkele van de beste percelen van Taylor’s en die van topproducenten in de Cima Corgo en Douro Superior.

De gebruikelijke touriga francesa, tinta roriz en touriga nacional worden na de handmatige oogst intensief ingeweekt voor fermentatie. Gisting wordt gebruikelijkerwijs gestopt door toevoeging van wijnalcohol waarna de vier- tot zesjarige houtrijping op kuip en vat kan beginnen. Van kleur is de LBV levendig dieprood.

Hij heeft een krachtige geur van pittig fruit met een verfijnde kruidigheid, gebrande tonen, vijgen, pruimen, zwarte bes en cacao. In de mond is deze vintage volumineus en zoetig maar met een strakke aanzet gevolgd door een goed geconcentreerde vruchtigheid.

Zijn afdronk is langdurig warm en vol, wederom met die kruidenweelde, prettig zoethout en roostertonen.

Derhalve is dit een perfect glas voor ieder genietersmoment: geweldig bij chocola, amandelen, walnoten en mooie rijke kazen.

Late Bottled Vintage is bij botteling al drinkbaar maar kan - ongeopend - moeiteloos een jaar of tien op fles blijven zonder z’n verfijnde karakteristieken te verliezen.

Beste schenktemperatuur: 18 graden Celsius.

Taylor’s Late Bottled Vintage Douro, Portugal

Klimaat/Terroir Een klimaat met warme zomers en koude winters. Het terroir kent elementen van kalk, kiezel en leisteen.

Vinificatie De druiven worden met de hand geoogst en intensief ingeweekt. De gisting wordt gestopt door toevoeging van wijnalcohol, waarna 4 tot 6 jaar houtrijping volgt op grote vaten van zo’n 20.000 liter.

Druiven Touriga francesa, tinta roriz & touriga nacional e.a.

Geur & Smaak Een krachtige geur van pittig fruit met een verfijnde kruidigheid, gebrande tonen, vijgen, pruimen, zwarte bes en cacao. In de mond is deze late bottled vintage volumineus en zoet, maar met een strakke aanzet gevolgd door een goed concentraat. De afdronk is langdurig warm en vol, met prettig zoethout en roostertonen.

Serveersuggestie Te serveren bij gerechten met chocolade, amandelen, walnoten en mooie rijke kazen.

Weetje De Late Bottled Vintage wordt, zoals de naam al aangeeft, later gebotteld dan een “gewone” vintage en rijpt tussen de 4 en 6 jaar op grote houten vaten. Na die rijpingsperiode wordt de wijn direct op de markt gebracht. De druiven die gebruikt worden zijn afkomstig van één oogstjaar.

20% VOL

More Information
More Information
Cadeaus Wijn
Fit in Mailbox Look to weight
Reviews

Schrijf een Review

U beoordeeld:Taylor's Port Giftbox met glazen

.