COOKIES
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan onze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. Bezoek je onze website? Dan ga je akkoord met onze cookies. Read more
Tenuta Sant’Antonio Amarone della Valpolicella Selezione Veneto, Italië
Klimaat/Terroir De zomers zijn warm, de winters relatief mild. De bodems bestaan uit een dunne kalklaag, keien, klei en zand.
Vinificatie De trossen worden na het plukken te drogen gelegd voor 3 maanden (appassimento). Eind januari worden de druiven geperst en begint de alcoholische gisting die wel 30 dagen kan duren. Vervolgens gaat de wijn 24 maanden op eikenhouten vaten van 350 liter waarna een flesrijping volgt van een half jaar.
Druiven Corvina, Rondinella & molinara
Geur & Smaak De ondoorzichtige robijrode Amarone heeft een overweldigend parfum van gerijpt fruit, drop, verse groene kruiden en zwarte peper. De tannines zijn zwoel en zoet, maar de wijn is toch harmonieus met aangename zuren
Serveersuggestie Te serveren bij gerechten met truffel, wild, gevogelte, rood vlees en gerijpte kazen.
Weetje Amarone is ook een bijzondere metgezel bij chocolade of geroosterde kastanjes.