COOKIES
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan onze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. Bezoek je onze website? Dan ga je akkoord met onze cookies. Read more
|
|
|
Serveren en proeven |
|
Proefnotities: |
Elegante, middelzware rode wijn met een fraaie balans tussen het rijpe zoete fruit, kersenjam, wat specerijen en cacao. In de smaak aangevuld met zachte rijpe tannine en iets van de houtrijping. |
Korte omschrijving: |
Elegante, middelzware rode wijn met een fraaie balans. Lekker bij vleesgerechten en bij harde kaassoorten. |
Serveer suggesties: |
Als tv wijn, maar ook bij gegrild en gebakken vlees en harde kaassoorten. |
Serveer temperatuur: |
16-18° C. |
|
|
|
|
Wijngaard |
|
Druif: |
100% primitivo |
Oppervlakte wijngaard: |
|
Bodem samenstelling: |
Klei en kalk |
Opbrengst per ha.: |
65 hl. |
Organic met certificaat: |
|
|
|
Achtergrond |
|
Wijnhuis: |
Wijnmaker Cosimo Varvaglione, tevens eigenaar van Vigne e Vini srl., heeft als derde in de familie generatie Varvaglione tijdig ingezien dat het wijngebied Puglia unieke mogelijkheden heeft. Namelijk het bijzondere klimaat met telkens de nabijheid van de Middellandse Zee, de vruchtbare bodem maar vooral de bijzondere druiven als negroamaro, primitivo, malvasia en verdeca. Cosimo heeft in zijn nieuwe kelder moderne vinificatie-methodes geïntroduceerd. Hij weet het unieke karakter van de individuele druivensoort te behouden en ondanks het warme Zuid-Italiaanse klimaat, frisheid in zijn wijnen te bewaren en het alcoholpercentage in toom te houden. |
Streek: |
Puglia is het Zuid-Italiaanse wijngebied en vormt de 'hak van de Italiaanse laars'. Dit gebied staat onder invloed van de Adriatische Zee. Het is een vruchtbare streek, maar het is er ook warm en droog. |