Villadoria DOCG Barolo

SKU
Villadoria DOCG Barolo
€ 24,95

Producteigenschappen Land: Italië Gebied: Piëmonte Type product: Rood 

Proefnotities: Fraaie donkerrode kleur. Een complexe geur met bloemen, teer en houttonen en in de smaak kracht en elegantie met een lange afdronk.

Korte omschrijving: Klassieke krachtpatser met een stevig en stoer karakter. Deze wijn vraagt om een combinatie met kruidige gerechten.

Serveer suggesties: Deze krachtige wijn vraagt stevige gerechten: gekruid vlees en gerijpte kazen. Serveer temperatuur: 18-20° C. Wijngaard

Druif: nebbiolo

Oppervlakte wijngaard: 19 ha. Bodem samenstelling: kalkhoudende mergelbodem Achtergrond Wijnhuis: De wijngaarden van de Villadoria wijnen liggen op het Cappallotto Estate in Serralunga d'Alba in het hart van de Langhe regio. Dit estate is al 4 generaties in het bezit van de Lanzavecchia familie. De 25 ha. wijngaarden liggen in een heuvelachtig gebied en zijn volledig aangeplant met druivenstokken. Men maakt gebruik van moderne technieken maar met respect voor traditie. Ze hebben zich tevens aangesloten bij de groep 'Biotipico' met strenge richtlijnen voor het gebruik van chemische middelen. Streek: Barolo is afkomstig uit de noord-westelijke wijnstreek Piemonte. Het gebied ligt ten zuiden van Turijn en is slechts 1200 hectare groot. Een bijnaam van de wijn is 'Wijn van koningen en koning van de wijnen'. Sinds 1980 heeft het de hoogste Italiaanse kwalificatie DOCG (Denominazione di Origine Controllata e Garantita). Proefnotities: Fraaie donkerrode kleur. Een complexe geur met bloemen, teer en houttonen en in de smaak kracht en elegantie met een lange afdronk. Korte omschrijving: Klassieke krachtpatser met een stevig en stoer karakter. Deze wijn vraagt om een combinatie met kruidige gerechten. Serveer suggesties: Deze krachtige wijn vraagt stevige gerechten: gekruid vlees en gerijpte kazen. Serveer temperatuur: 18-20° C.

14.5% VOL

More Information
Soort Rode Wijn
Druif Overige Druiven
Land Italie
Merk Overige Merken
Schrijf een Review
Geef Review Over:Villadoria DOCG Barolo
Uw Rating