Arran Drumdoon Point

€ 199,95
  •  Gratis verzending vanaf 250 euro
  •  Gratis verzending vanaf 6 flessen
  •  Vaste lage prijzen
  •  Uitgebreid assortiment
  •  Bezoek onze winkel in Rotterdam
  •  Wij verzenden dinsdag t/m zaterdag

Arran Drumadoon Point

The Explorers Series Vol.4

De Arran Explorers Series is een verzameling limited edition-uitingen van The Arran Single Malt. Elke editie viert de uitzonderlijke landschappelijke schoonheid en diversiteit van de natuur op het eiland Arran.

Ten westen van het eiland passeert u het mooie kustplaatsje Blackwaterfoot. Ten noorden van het dorp verlaat de hoofdweg de kust voor een paar mijl en omzeilt Drumadoon Point. Het landschap van de landtong is adembenemend met een verhoogd strand en dramatische kliffen gevormd uit basaltkolommen. Drumadoon Point is de thuisbasis van Shiskine Golf Club, een unieke 12-holes golfbaan die door velen wordt beschouwd als een van de mooiste in het VK. Iets ten noorden van de baan beschermen de indrukwekkende kliffen aan de zeezijde de overblijfselen van het grootste fort uit de ijzertijd op Arran. Voor de wandelaar is het terrein divers. Zandstrand, met gras begroeide wandelpaden en grote rotsblokken maken het een prachtig stukje kustlijn om te verkennen.

Dit uitzicht over de Shiskine-golfbaan richting Drumadoon Point wordt het best gewaardeerd met een dram Arran Single Malt in de hand. Deze specifieke uitdrukking is de afgelopen 23 jaar gerijpt in ex Sherry Puncheons, rechtstreeks afkomstig uit Jerez van een gerespecteerde kleine producent die onze waarden deelt. De resulterende whisky geeft perfect het indrukwekkende en dramatische landschap van dit deel van het eiland weer. Neem je zintuigen mee op avontuur rond het eiland Arran.

Proefnotitie

Neus: Een uitbarsting van zoete appel met een onderliggende moutigheid - een klassieke uitdrukking van goed gerijpte Arran. De zoete tonen blijven hangen en worden verrijkt door gebakken gebak en een laagje poedersuiker (denk aan Apfelstrudel). Rijk en nootachtig op de achtergrond, waardoor de invloed van de gebruikte vaten tot leven komt.

Smaak: Een eerste golf van zoetheid gevolgd door kruiden; Gekruide appel, cacaopoeder en steranijs. Smaken van donkere chocolade en rozijnen beginnen zich ook te ontwikkelen, waardoor een mooie balans ontstaat tussen de kenmerkende stijl van Arran en rijping op sherryvaten.

Afdronk: Een lange en verwarmende afdronk, die de zoetheid en kruiden in neus en gehemelte weerspiegelt. Een dram die ervoor zorgt dat je er nog een wilt inschenken!

More Information
Inhoud 0.7 Liter
Alcohol percentage 49.5% VOL
Merken Arran
Soort Single Malt
Land Schotland
Schrijf een Review
Geef Review Over:Arran Drumdoon Point
Uw Rating